TALNE OBLOGE - OBLIKUJEJO VAŠ DOM


Hidrostig d.o.o.2016, avtorske pravice pridržane Naši partnerji Splošni pogoji   Salon Vizitka
Preproge in tekači

Pestra ponudba preprog in tekačev v našem podjetju vam nudi, da lahko izbirate med unikatnimi ročno vozlanimi preprogami iz Nepala,Tibeta, Indije, Kitajske, Maroka ali strojno izdelanimi preprogami, ter tako dodaste svoje dimezije kulturi bivanja. Nudimo vam strojno tkane volnene in sintetične preproge podjetij Lano in McThree carpets.

Preproge zaokrožijo končno podobo prostora in belgijski proizvajalec preprog Mc Three Carpets ponuja širok izbor modernih in klasičnih strojno tkanih preprog, izdelanih iz polypropylena. Preproge imajo certifikat, ki zagotavlja, da v materialih ni zdravju škodljivih snovi.

Vzdržljivost preproge je odvisna od materiala, zgradbe preproge, načina uporabe in od prostora v katerem se bo le-ta nahajala. Preproge naj ne bodo na premočni sončni svetlobi, ker lahko pobledijo, priporoča se uporaba podloge, ki podaljša življenjsko dobo preproge, ter redno čiščenje s sesanjem.

Preproge MC Three so dobavljivi v različnih barvah, vzorcih in dimenzijah.


Prednosti in pomanjkljivosti naravnih vlaken:

Prednosti: prijetnost, prožnost, udobnost, samougasljivost, absorbcija hrupa in udarcev ...

Slabosti: neobstojnost proti insektom (moljem), zato potrebujejo volnena vlakna dodatne poobdelave. Imajo zelo slabo zvočno prepustnost, neposredna izpostavljenost UV žarkom poškoduje volno.


Ogled vzorcev

Podjetje Lano ponuja širok spekter strojno izdelanih modernih, sodobnih in klasičnih preprog. Preproge so izdelane iz volne (najboljša novozelandska volna), polypropylena različnih kakovosti in iz mešanih kvalitet. Preproge podjetja Lano so po strojnih preprogah najbolj poznana v Evropi.

Traditional
Modern

Kolekcija preprog Traditional je dobavljiva v različnih barvah, vzorcih in dimenzijah.

Sestoji iz preprog:Kolekcija Farsistan

Kolekcija Nain

Kolekcija Royal

Kolekcija Kamira

Kolekcija Kasbah

Kolekcija Kasbah tekači

Kolekcija preprog Modern je izdelana iz 100 % polyproyplena. V njej se nahajata preprogi Tivoli in Kamira, ki sta dobavljivi v različnih barvah, vzorcih in dimenzijah.


Kolekcija Tivoli

Kolekcija Kamira


Prednosti in pomanjkljivosti umetnih vlaken:

visoka stopnja prožnosti in mehkosti. Poliamid je izredno trpežen, poliesterna in akrilna vlakna so nekoliko manj trpežna in podvržena nastanku pilinga (nopkov), medtem ko so polipropilenska vlakna najmanj podvržena pilingu in pojavu statične elektrike. Med slabe lastnosti štejemo tudi slabo vpojnost, kar je pomembno pri odstranjevanju madežev. Sledi termoplastičnost, zaradi katere cigaretni ogorki ali katerikoli drugi vroči predmeti puščajo na površini sledi.